Varför ska du använda serum?

Vi använder serum eftersom de är superkoncentrerade med aktiva ingredienser som kan tränga djupt in i huden och ge resultat. Dessutom är de lätta och känns inte tunga på huden som vissa krämer kan göra. Serum för ansiktet kan användas för att rikta in sig på specifika problem som rynkor, mörka fläckar, torrhet eller rodnad. Och eftersom de är så koncentrerade räcker en liten mängd långt – så de brukar hålla längre än andra produkter.

Om du letar efter en extra boost av fukt kan du leta efter ett ansiktsserum som innehåller hyaluronsyra. Denna kraftfulla ingrediens kan hålla upp till 1 000 gånger sin vikt i vatten, vilket gör den idealisk för torr hud. En annan bra ingrediens du bör leta efter niacinamid, som kan hjälpa till att ljusa upp huden och jämna ut tonen. Det finns många alternativ så ett tips är att kika in på https://www.apohem.se/hudvard/ansiktsvard/serum för att se vilken som passar dig bäst.

Om du är orolig för rynkor kan du leta efter ett ansiktsserum med retinol eller C-vitamin, som båda kan hjälpa till att minska deras utseende. Oavsett vad du har för bekymmer med din hudvård finns det ett ansiktsserum som kan hjälpa dig. Välj ett som passar din hudtyp och var inte rädd för att experimentera tills du hittar det perfekta för dig.

Rengör huden noga

Se till att tvätta ansiktet varje dag med en mild rengöringsmedel. Du bör också exfoliera huden några gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller och främja cell omsättningen. Använd dessutom en ansiktsmask en eller två gånger i veckan för att rengöra dina porer på djupet och ge din hud en boost av fukt. Slutligen ska du se till att återfukta din hud dagligen för att hålla den återfuktad och smidig.

Ansiktsserum efter rengöring och innan fuktkrämen

Det fina med ansiktsserum är att de kan användas ensamma eller tillsammans med andra produkter i din hudvårdsrutin. Kom bara ihåg att applicera dem efter rengöring och innan du applicerar fuktkräm. Och följ alltid upp med solskydd under dagen för att skydda din hud från solens skadliga strålar.

Hur väljer man solskydd som passar en?

Först och främst bör du fundera på vilken SPF du behöver. Om du kommer att tillbringa längre tid i solen, eller om du har ljus hy, vill du ha ett högre SPF. Men om du bara ska vara utomhus under en kortare tid, eller om du har mörkare hud, kan det räcka med ett lägre SPF.

Tänk sedan på om du vill ha ett kemiskt eller fysiskt solskydd. Kemiska solskyddsmedel fungerar genom att absorbera UV-strålar, medan fysiska solskyddsmedel fungerar genom att reflektera dem. Många föredrar fysiska solskyddsmedel eftersom de inte innehåller några kemikalier, men de kan vara svårare att applicera jämnt.