Hitta rätt träningsform för dig

Oavsett om det är i form av ett nyårslöfte, ett bröllopslöfte eller något annat löfte som man ger sig själv är träning något som kommer in i ens liv förr eller senare. Vissa ser det som en hobby och älskar att träna. Andra måste övertalas och pusha sig själva. Hittar man bara rätt träningsform blir det betydligt roligare. Här följer ett par tips på rolig träning!

Bollsporter

Troligtvis den bästa träningen ifall man vill mjukstarta och sedan öka efterhand. Bollsporter är en otrolig bred typ av träning och man kan välja den bollsport som passar en själv allra bäst. Padel har fått ett ordentligt lyft på senare år och passar alla. Du kan spela med flera kompisar och man känner att man snabbt blir skickligare.

Innebandy är en klassisk sport som var och varannan arbetsplats har som aktivitet för att få sina anställda att röra på sig. Det är otroligt roligt och man får en ordentlig vinnarskalle på köpet. Oavsett om du är en stjärna sedan tidigare eller nybörjare blir det trevligare att spela när man får gemenskap på köpet.

Det finns flera bollsporter än man kan räkna till. Fotboll är en annan som bjuder in till spel både i seriesammanhang men också i korpen där motionärer och andra samlas. Det är en sport som är vanlig både att utöva själv men också för att spela på. Kika på spelsidor hos Topptips för att lära dig mer om den biten.

Styrketräning

En annan träningsform som ger resultat när man lägger ner tiden. Att styrketräna kan ibland anses vara en något mer tråkig typ av träning, men när man väl har fastnat blir det snabbt mycket roligare. Det behöver inte vara med målet att bli ett muskelberg som du styrketränar utan bara för att få en bättre fysik överlag.

Din styrketräning kan också rikta in sig på olika delar av kroppen. Kanske känner du att du vill öka styrkan i benen för att sedan ge dig på någon annan form av träning? Då kan du köra benpass i större utsträckning för att nå dina mål. Passar alldeles utmärkt att både göra själv men också med en träningspartner.

Cykling

Också en träningsform som har ökat rejält i antalet utövare. Här samlas allt från söndagscyklister till tävlingscyklister när vårt vackra, avlånga land blir ens träningsplats. Du kan ge dig ut och cykla på egen hand men också slå dig ihop med likasinnade och ge er ut tillsammans.

Det finns både träningsgrupper och tävlingsgrupper att gå med i och du märker snabbt att din ork och teknik blir allt bättre. Överallt finns det gott om cykelvägar och du kan cykla både i stadsmiljö såväl som på landsvägar.