Vad är maderoterapi?

Maderoterapi är den kroppskulpterande massagebehandligen som på senare år blivit allt mer populär när det kommer till att effektivt eliminera celluliter. Tekniken utförs med specifika kavlar och koppar i olika storlekar beroende på det område du vill behandla. Vad är fördelarna med maderoterapi och hur går behandligen till? Vi går igenom allt du behöver veta om maderoterapi.  

Vad är maderoterapi? 

Maderoterapi är en behandling och massageterapi där du blir masserad med hjälp av träelement som effektivt reducerar celluliter. Denna populära teknik utförs med hjälp av specifika kavlar och koppar beroende på det område du vill behandla. Förutom att eliminera celluliter så används tekniken även till att skulptrera kroppen och minska stress, samt lindra muskelsmärtor.  

Behandlingen görs genom att kavlarna masserar huden i upprepade rörelser, vilket ökar blodcirkulationen och trycker på celluliterna för att avlägsna fettavlagringar, toxiner och överskott av vatten. Syretillförseln blir därför bättre i kroppen och djupmassagen hjälper även lymfdräneringen som driver ut slaggprodukter från din kropp. 

Är maderoterapi smärtsamt? 

Huruvida maderoterapi är smärtsamt eller inte är en ytterst individuell fråga. En del kan känna en smärta under de första behandlingarna eller obehag när träredskapen drar över de utsatta kroppsdelarna, medan andra tycker att behandligen istället är avlsappnande och skön.  

Hur snabbt kan du se resultat? 

Maderoterapi anses vara en av de mest effektiva och snabbaste behandlingarna för celluliter på marknaden idag, vilket har gjort terapin populär på några få år. Varje behandling pågår i cirka 45-60 minuter och du kan se en märkbar förändring redan efter 3 behandlingar.  

Det är dock rekommenderat att undergå 8-10 sessioner för att bibehålla dina resultat. Behandligen rekommenderas inte till ammande och gravida kvinnor och du bör undvika att boka in en behandlingen under pågående menscykel. 

Fördelar med maderoterapi 

Bryter ned fettavlagringar 

Behandlingen bryter effektivt ned fettavlagringar, en envis fettvävnad som vanligen är svår att bli av med. Med maderoterapi bryts dessa fettfickor ned till mindre områden som gör det lättare för kroppen att komma åt fettcellerna. Tillsammans med träning och en god kost kan kroppen dränera ut slaggprodukter ur kroppen som gör att din hud blir mer slät. 

Skulptrerar kroppen 

Med hjälp av de olika träverktygen inom maderoterapi kan de tillsammans skulptrera din kropp utan att skada din hudvävnad. Varje verktyg har en specifik användning för olika områden på kroppen för att effektivt kunna ge din kropp rätt behandling. Träinstrumenten hjälper att minska celluliter samtidigt som du får en tonad kropp, speciellt på områden som lår och rumpa. 

Förbättrad lymfdränage 

När träredskapen masserar din kropp aktiveras även lymfdränagesystemet i vår kropp. Vårt lymfsystem är ansvarig för att rensa bort all vätskeansamling i kroppen samtidigt som det ökar lymfkörtlarnas funktion.

Dessa lymfkörtlar är vårt viktigaste vapen för att bekämpa virus, toxiner och bakterier. När dessa körtlar rensas stärker vi vårt immunförsvar som gör att vår kropp kan stå emot bakterier och virus bättre. 

Ökar blodcirkulationen 

Maderoterapi ökar blodcirkulationen i kroppen genom att förbereda huden med borstning tillsammans med olika oljor som gör att musklerna slappnar av. Med maderoterapi så ökar din blodcirkulation i kroppen, vilket gör det lättare att bli av med slaggprodukter och toxiner som bidrar till hud med celluliter.  

När du använder redskapet som ser ut som en kopp bildas ett vakuum som gör att bindväven möjliggör frisättning av instängda toxiner som annars är väldigt svårt att komma åt. En annan stor fördel med maderoterapi är att du kan se resultaten på en gång, vilket gör det till en behanling som endast ökar i popularitet!