Fördelar med hållningsväst – Få bättre hållning!

Fördelar med hållningsväst – En hållningsväst är ultimata redskapet för dig som vill jobba på att förbättra din hållning. Att hålla rak rygg och axlar bakåt kan vara mycket svårare att komma ihåg än man tror, speciellt om din kropp har vant sig vid att sjunka tillbaka till böjd rygg och inåtvända axlar som en avslappningsposition.   

Med en hållningsväst så stabiliserar du enkelt axelpartier och sträcker ut på ryggen så att du kan undvika långvariga skador. I denna artikel kommer vi gå igenom hållningsvästens fördelar och varför det är så viktigt med en god hållning.  

Varför är det viktigt med en god hållning? 

Dagens teknologi har som många redan vet, stor påverkan på individer mentalt, men vi blir även påverkade fysiskt. Ju mer vana vi blir att sitta med huvudet nedböjt i telefonen eller jobbar vid datorn i flera timmar desto mer lider vår hållning.   

En dålig hållning kan belasta vår kropp på flera olika sätt. De vanligaste områdena som känner av och tar störst skada av en dålig hållning är axlar, nacke och rygg. Detta kan i sin tur leda till långvariga bekymmer, smärtor och skador på dessa delar av kroppen om du inte gör någonting åt din dåliga hållning.  

Hur fungerar en hållningsväst? 

Hållningsvästens specifika syfte är att rätta till din hållning genom att hindra dig från att böja dig för långt fram, samtidigt som den ger stöd för att du ska kunna hålla dig rakryggad. Västens konstruktion kan variera beroende på märke och modell, men syftet och ändamålet är alltid densamma.  

Många hållningsvästar har även två elastiska band som sträcker sig över båda axlarna för att tillföra god stabilisering av bröstryggen. De är även utrustade med ett midjeband som hjälper till för en mer effektiv hållningskorrigering. Du känner genast en skillnad på din hållning när du har på dig västen redan från första användning.

Vilka är fördelarna med en hållningsväst?  

  • Bättre hållning kan bidra till minskad muskel-och huvudvärk. Dålig hållning kan påverka muskelspänningen i nacke och axlar, vilket i sin tur bidrar till huvudvärk. Med bättre hållning kan du därför bli av med den envisa huvudvärken. 
  • Bättre hållning kan även bidra till bättre ämnesomsättning. Detta är för att dina inre organ upplever mindre belastning när du har en bra hållning, och kan därför samarbeta bättre och eventuellt förbättra din ämnesomsättning.  
  • Bra hållning kommunicerar även starkt självförtroende. Kroppsspråk är viktigt och kommunicerar ofta mycket mer om hur vi är som människor än vi märker av. Även om mycket av denna icke verbala kommunikation händer omedvetet, så är en bra hållning ett tydligt tecken på en självsäker person som trivs i sitt egna skinn. 

Vilken hållningsväst bör du köpa? 

Det finns många olika sorter av hållningsvästar som passar för olika ändamål. En del modeller går att använda under dina kläder, medan andra är av tunnare material och kan fästas ovanpå. Det finns även de västar som efterliknar en sele mer och de som har tjockare midjeband för den som föredrar mer stöd.

Vilken hållningsväst som kommer passa dig beror helt och hållet på din livsstil och den slags väst du kommer känna dig mest bekväm med. En hållningsväst är tänkt att du ska kunna bära i ett flertal timmar i sträck, tänk därför på att köpa en i rätt storlek och i ett material som gör att du kan röra dig obehindrat.   

Med ett så stort utbud av olika hållningsvästar är vi säkra på att du kan hitta den som passar dig bäst på nolltid. Det viktigaste är att man är bekväm och kan nyttja den ofta och länge, så att man kan se långvariga resultat! 

Fördelar med hållningsväst
Få bättre hållning med en hållningsväst